martes, 26 de abril de 2016

Els Trulls d'Anya

Bon dia, 

Per començar voldria felicitar a tots els Jordis. A continuació us deixem una altra entrada.
El poble d'Anya és situat a la riba dreta del Segre, a l'altra banda del qual hi ha el poble de Collfred, a 359 m d'altitud. S'arriba al poble per una carretera local que surt de la carretera d'Artesa a Tremp. ctualment té 27 habitants. Val a dir que hi ha moltes cases de segona residència.Cap a l’any 1966 Anya va ser agregat a l’Ajuntament d’Artesa de Segre.

Un del trets característics de les nostres terres es la cultura del vi, amb la D.O. Costers del Segre. I això no ve d'ara així que en temps passats ja hi era, els trulls reflecteixen aquest passat nostre i aquesta cultura del vi tan característica que tenim. en aquestes imatges trobarem els trulls de Vernet actualment totalment restaurats, realment una delícia visitar-los perquè es pot observar perfectament com eren.

Els trulls desprès de la restauració.

















Els trulls vells











L'any 1993 Joan Milà i Mallofré (de l'Escola de Viticultura i Enologia "Mercé Rosell i Domènech" de St Sadurní d'Anoia) i l'Ajuntament d'Artesa de Segre van publicar el llibre "Els Trulls de Vernet", on es donava a conèixer aquest interessant conjunt i d'on són els croquis que segueixen.