martes, 3 de mayo de 2016

L’església de Sant Bartomeu

És una església romànica molt ben conservada degut a la seva actuació feta de restauració i dignificació del seu entorn. Edifici d’una sola nau coberta amb volta de canó amb tres àbsis semicirculars en trèvol a les façanes l’aparell, format per carreus petits i ben tallats, disposats molt ordenadament en filades uniformes i regulars, forma constructiva pròpia de l’arquitectura del s. XIII català.
Pel que fa a la construcció, el parament és de pedres grosses i polides, amb abundància de pedres quadrades. La cornisa es trapezoidal amb bisell a l’absis central amb forats de bastida. Els quatre metres del mur de l’evangeli propers al frontis van ser refets amb treball rústec.



La porta d’accés a l’actual església està situada al frontis, és d’arc de mig punt adovellat a l’exterior i escarcer a l’interior. Al frontis també hi reposa el campanar amb la campana d’obús, construït amb pedra tosca pertal de reduir pes. Al bell mig d’aquesta façana hi veiem una de les 4 finestres del temple, aquesta en forma de creu on el braç vertical és més llarg i estret.